IJver, Filmmaken en workshops
IJver, Filmmaken en workshops

KWC Literatuur TV

Eindexamen Nederlands

Voor het eindexamen Nederlands presenteren groepjes een tijdvak uit de nederlandse literatuur. Iedere groep krijgt een tijdvak toegewezen en samen presenteren ze op deze wijze een eeuw literatuur aan elkaar. Meestal hebben ze hierbij al behoorlijk wat vrijheid en komen er ludieke presentaties uit. Dit jaar ging het nog een stapje verder dan normaal.

De opnames zijn bezig

Live Studio

We zijn 3 keer langs geweest om het met de leerlingen te hebben over het idee voor dit jaar. We hebben het gehad over formats, haalbaarheid, vooraf gemaakt materiaal enzovoorts enzovoorts. En toen was het moment daar. De tweedelige studio stond klaar op het podium. Er was live publiek dat meekeek terwijl het programma werd gemaakt op het podium. Zij konden zowel de studio zien met al zijn techniek, als een groot beamerscherm met de “output”. En ieder produceerde zo een aflevering van KWC Literatuur TV. Iedereen die een keer een technische taak wilde doen, kreeg een korte instructie en kon dit voor een programma doen.

 

Mooi project

Wij vonden het allemaal een mooi project en we hopen er snel een vervolg aan te kunnen geven. Hieronder staat een voorbeeld van de gemaakte films, alle andere afleveringen van KWC Literatuur TV staan in dit album op onze vimeo.