IJver, Filmmaken en workshops
IJver, Filmmaken en workshops

Jubileumfilm VSO de Ark

Vso de Ark bestaat 50 jaar !! Ze besloten iets speciaals te doen. Iets dat ze nog nooit eerder hadden gedaan. Het werd een hele leuke samenwerking met IJver. Een door de hele school samen gemaakte film genaamd : “De tennisbal op reis”…

Een tennisbal gaat op reis door school

Met alle klassen van school maakten we één hele lange animatie. In deze film reist een tennisbal door school en maakt in ieder lokaal iets mee. Wat de bal allemaal meemaakt werd in iedere klas bedacht en gemaakt door leerlingen met hun eigen docent. Die tennisbal heeft wat meegemaakt. De film is superleuk geworden en iedereen was trots.

Digital Camera

Eerst de docenten

In een voorbereidende les hebben we eerst samen met alle klassendocenten een animatieles gedaan. Zo wisten ze goed wat ze tegen gingen komen tijdens het maakproces. Geduld en samenwerking !! Ook moeilijk voor docenten hoor.

Daarnaast hebben we de docenten vast door de planning van de opnamedag geloodst en de deelopdrachtjes uitgelegd. De docenten hadden zelf de vrijheid om vast in hun lessen met de kinderen aan de slag te gaan met decors of dit pas op de opnamedag zelf te doen.

Opnamedag 1 : beeld

In hun eigen klassen maakten de leerlingen met hun eigen docent en hun eigen tennisbal foto’s voor hun  stuk van de reis van de tennisbal. Steeds maakten ze genoeg foto’s voor een klein stukje van de reis en deze brachten ze naar een lokaal waar IJver voor hun filmpjes maakte van de foto’s. Deze kregen ze weer mee terug en bekeken ze in de klas voor ze weer verder gingen met het volgende stukje. Bij ieder stukje film werden de groepjes handiger. IJver liep uiteraard ook rond om te helpen waar nodig.

Opnamedag 2 : geluid

Bij opnamedag 2 was de film al af. In de klassen werd de hele film bekeken. Er miste alleen nog iets … GELUID. In de klassen werd vast voorbereid wat ze straks voor geluiden konden maken. Om beurten kwamen ze opnemen in IJver geluidsstudio. Aan het eind van de dag was de film af en hebben we hem bekeken.

de geluidsstudio staat klaar

De Film

Bekijk de uiteindelijke  film hieronder ….